Plastični rezervoari za vino

 

Plastični rezervoari i rezervoari za vino predstavljaju revolucionarno rešenje u vinogradarstvu, nudeći brojne prednosti u procesu fermentacije, sazrevanja, skladištenja, i transporta vina.

Napravljeni od visokokvalitetne prehrambene plastike, ovi rezervoari pružaju optimalno kontrolisano okruženje za vino, omogućavajući proizvođačima da precizno upravljaju ključnim faktorima kao što su temperatura i izloženost kiseoniku, čime se zadržava čistoća i karakter vina.

Kontaktirajte nas

Zašto izabrati plastične rezervoari za vino?

Plastični rezervoari za vino su svrsishodni u vinogradarstvu zbog niza prednosti koje nude:

  • Kontrolisano okruženje za fermentaciju i skladištenje: Omogućavaju precizno upravljanje temperaturom i izloženošću kiseoniku, ključnim faktorima koji utiču na kvalitet vina.
  • Višenamenska upotreba: Koriste se u različitim fazama proizvodnje vina, uključujući fermentaciju, sazrevanje, skladištenje, i transport.
  • Dugotrajnost i ekonomičnost: Izrađeni od visokokvalitetne prehrambene plastike, plastični rezervoari su otporni na hemikalije, ne utiču na ukus vina i nude smanjene troškove održavanja u poređenju sa tradicionalnim drvenim buradima.
  • Lakoća održavanja: Specifični čistači i metode sterilizacije koji se koriste za održavanje rezervoara su sigurni za prehrambenu upotrebu, omogućavajući lakše čišćenje i sterilizaciju.
  • Inovacije u dizajnu: Poboljšani sistemi za kontrolu temperature, dizajni koji olakšavaju čišćenje, modularni sistemi za prilagođavanje različitim prostorima, i opcija rezervoara sa plivajućim poklopcem za sprečavanje oksidacije.

Karakteristike materijala

Naši rezervoari su izrađeni od PEHD (polietilen visoke gustine), materijala koji garantuje vodonepropusnost i dugotrajnost, gubeći samo 5% svojih svojstava nakon 50 godina korišćenja. Ovaj materijal je ekološki ispitivan, ne zagađuje životnu sredinu i potpuno je otporan na koroziju.

Inovativna rešenja

Posebno smo ponosni na naše plastične rezervoari za vino sa plivajućim poklopcem, koje sprečavaju oksidaciju i očuvaju kvalitet vina. Svi rezervoari mogu biti opremljeni različitim priključcima, slavinama, ventilima, i pokazivačima nivoa, prilagođavajući se potrebama vaše vinarije.

 

Primena

Naši rezervoari nisu ograničeni samo na vino. Mogu se koristiti i za čuvanje grožđa, mošta, kao i za skladištenje rakije, kiselog kupusa, vode, i mnogih drugih tečnosti.

Dimenzije i zapremine

Nudimo širok spektar dimenzija, od 500 do 50.000 litara, omogućavajući vam da optimalno iskoristite prostor za skladištenje. Po potrebi, moguće je izraditi i rezervoari drugih zapremina, u skladu sa specifičnim potrebama vaše proizvodnje.

 

Tehničke specifikacije

Naši plastični rezervoari su dostupni u širokom spektru veličina, od 500 do 50.000 litara, prilagođavajući se potrebama vaše vinarije. Svaki rezervoar je dizajniran da izdrži ekstremne temperature od -30° C do +80° C, otporan je na UV zrake i udarce, te garantuje vodonepropusnost i dugotrajnost materijala.

Prednosti plastičnih rezervoara nad tradicionalnim rešenjima

Plastični rezervoari pružaju niz prednosti u odnosu na drvene i čelične rezervoare:

  • Manje zahtevno održavanje i lako čišćenje.
  • Jeftiniji za proizvodnju, transport i instalaciju, nudeći bolju izolaciju od temperaturnih promena.
  • Ne dodaju neželjene ukuse vinu, čuvajući njegovu čistoću i karakter.
  • Pogodni za dugoročno skladištenje, uz mogućnosti recikliranja na kraju životnog veka.
  • Adaptabilni za različite vrste vina, sa sistemima za kontrolu temperature koji osiguravaju uniformnost temperature unutar velikih rezervoara.

Kontaktirajte nas za više informacija

Zainteresovani ste za unapređenje svoje proizvodnje vina? Naš tim je spreman da vam pomogne u odabiru idealnih plastičnih rezervoara za vaše potrebe. Kontaktirajte direktno da biste saznali više o našim proizvodima i kako vam možemo pomoći da poboljšate efikasnost, kvalitet, i ekonomičnost vaše proizvodnje vina.

Pozovite nas već danas i otkrijte kako naši plastični rezervoari za vino mogu unaprediti vašu vinariju!