Plastične kace za vino

Na zahtev naših kupaca uradili smo i plastične kace za vino, plastične kace za dzibru, plastične kace za rakiju, plastične kace za vodu, plastične kace za dunju, kajsiju, osoku.

Zbog svih svojih osobina koje poseduju plastične kace ili bačve kako ih negde zovu, a gde je vrlo bitna stavka cena, naše bačve za vino su mnogo jeftinije od drugih rešenja.

Stari majstori koji su znali da naprave bure, odnosno bačvari, taj zanat je već davno u izumiranju.

Plastične kace za vino

Neka rešenje prohromskih buradi su isuviše skupa, tako da sem svih osobina cena plastične kace igra veoma značajnu ulogu.

Ako analiziramo cene plastičnih kaca u poređenju sa drvenim bačvama, naša plastična burad za vino su jeftinija bar 2 puta, a u poređenju sa istim prohromskim buradima za vino su jeftinija bar četiri puta. Pored toga plastična burad su laka za prenošenje. Ne upijaju mirise, tako da ukoliko se odlučite da u njoj držite jednu vrstu namernica, pa drugu, bez bojazni ćete moći to da uradite u našim plastičnim kacama ili bačvama kako ih još zovemo, bez bojazni za neprijatne mirise.

Materjali od kojih su napravljene naše kace za vino su:

  • ekološki ispitani (ne zagađuju životnu sredinu) od PEHD-a su
  • garantuju vodonepropusnost i dugoročno rešenje, jer materijal gubi samo 5% svojih svojstava posle 50 godina korišćenja
  • otporni su na UV zrake, podnose ekstremne temperature od -30° c do + 80° c, što znači da ih možete držati i napolje i
  • imaju dobru nosivost
  • otporni su na udarce, što znači da na njima ne ostaju vidljivi tragovi, prilikom premeštanja neće doći do oštećenja
  • i što je jako bitno lake su za montiranje i imaju minimalne troškove održavanja.

Plastične kace za vino sa plivajućim poklopcem

Za razliku od plalastičnih kaca za kominu, plastične kace za grožđe odnosno vino pravimo na drugačiji način. Njih pravimo sa plivajućim poklopcem ili na drugi način ih nazivaju kace sa vodenim dihtungom. Vino je ipak malo specifičnije od rakije, tako da je potrebno zaštiti da ne dođe do oksidacije koje bi izazvale promene na kvalitetu vina. U pojas u koji naleže poklopac najbolje je sipati parafinsko ulje.

Takođe na našu burad za vino je moguće dodati sve vrste priključaka i slavina, raznih ventila, pokazivača nivoa, priključaka sa spoljašnjim ili unutrašnjim navojem, revizionih otvora,  a zbog lakše manipulacije možemo na njih ugraditi ručke ili rukohvate.

Dobra strana Čabar Plast  kaca, buradi ili bačvi za vino je što se lako održavaju i potrebno ih je prati samo vodom a naslage od vinske kiseline se lako skidaju. Znate već da ne upijaju i ne odaju ni mirise ni ukuse tako da mogu da se koriste za rakiju, kiseli kupus, bačve za vodu i slično

Dimenzije i zapremine plastične kace za vino

Na PLASTIČNE KACE je moguće ugraditi sve vrste standardnih i nestandardnih priključaka, razne nivokaze, slavine,a kace se mogu isporučivati sa poklopcem ili bez njega.

U tabeli su navedene zapremine standardne izrade od 500 do 5000 litara, ali po potrebi kupaca mogu se napraviti kace i manjih i većih zapremina.

 

Zapremina(l)

250

500

1000

1500

2000

3000

4000

Prečnik D

600 800 1000 1200 1320 1600 1600

Visina H

900 1000 1300 1350 1500 1500 2000